Sant Blai, Mas de l'Aumet i Gavadà

 

 

FITXA TÈCNICA
Inici i final: TIVISSA
Quilòmetres: 28,880
Grau dificultat: Alt
Principal dificultat: Pujada fins Sant Blai i el coll del Ventall, desnivells entre el 8 i el 12% al camí de Gavadà.
Atractius del recorregut: Paratge de l' Ermita de Sant Blai. Vistes sobre Tivissa

 

 

L'ermita de Sant Blai vista des del Coll del Ventall

 

DESCRIPCIO DEL RECORREGUT
Km. 0 TIVISSA. Sortim del Passeig de Sant Isidre, de davant mateix de les Piscines Municipals. Anem en direcció al centre urbà. Farem un recorregut per la una circumvalació seguint les indicacions del GR7 i l'Ermita de Sant Blai. Tindrem el poble a la nostra dreta. Deixarem a l'esquerra el GR7 i anirem direcció l'ermita.
Km.0,850. Després d'una forta baixada, som davant la fábrica BRULL, girarem a l'esquerra. El camí està asfaltat.
Km.1,500. Deixem el camí principal per un que surt a l'esquerra. Hi han 350 metres de fort desnivell, després es torna a baixar i després de passar per dos grans talls a la roca comencem la pujada fins el Coll de Ventall, Km. 3,460.
Km.2,400. Som a la Font de Sant Blai, veiem al nostre damunt l'edifici de l'ermita.
Km.2,740. ERMITA DE SANT BLAI. Arribem a l'ermita, el camí continua pujant.
Km.3,460. COLL DEL VENTALL. S'acaba la pujada, seguim a l'esquerra direcció el Coll de la Llena, Coll de Monegret i les Coves de Vilella. A la dreta continua el GR7 que va a Rasquera.
Km.4,220. Seguim pel camí de l'esquerra, el que surt a la dreta ens portaría al Barranc dels Fogassos on es troben les Coves de la Vilella amb restes de pintures rupestres.
Km. 5,630. PARETS NORD. Seguim el camí.
Km.6,830. Som en un collet, seguim el camí que ara ens portarà per una llarga baixada.
Km.10,070. Després del descens, seguim pel camí de l'esquerra.
Km.13,720. Girem a la dreta.
Km.14,500. MAS DE L'AUMET. Si volem arribar-nos-hi cal deixar el camí a la dreta.
Km.14,860. CAMI DE GAVADÀ. Som al camí de Gavadà que va fins l'Ametlla de Mar. Nosaltres però l'hem de seguir a l'esquerra. És tot asfaltat fins la carretera de l'Hospitalet. Comencem a pujar, hi ha indicacions d'un 11% de desnivell.
Km.15,770 . Som al cap d'amunt d'un collet, ara la baixada te un desnivell del 12%. El recorregut fins la carretera de l'Hospitalet te diversos desnivells.
Km.18,040 . GAVADÀ. Passem per aquest petit nucli.
Km.22,970 . CRUÏLLA C-233. Arribem a la carretera de l'Hospitalet de l'Infant, la seguim a l'esquerra per pujar fins el Coll de Fatxes.
Km.23,650 . COLL DE FATXES. Seguim la C-233, a la dreta deixem la cruïlla de Pratdip. Iniciarem la baixada que ens portarà fins Tivissa.
Km.28,600 . CRUÏLLA TIVISSA. Arribem a la cruïlla d'entrada a Tivissa, girarem a l'esquerra per entrar a la població. Seguirem les indicacions de Centre Urbà i tot seguint serem novament al Passeig Sant Isidre.
Km.28,880 . TIVISSA. Fi de l'excursió.